Crisis.nl

Via www.crisis.nl geeft de overheid informatie over een ramp of ernstige calamiteit. Bij een incident of crisis kunnen de overheidsinstanties in ons land de website www.crisis.nl gebruiken. Dat kan een gemeente of veiligheidsregio zijn maar ook een ministerie of de Rijksoverheid.

Als er in Nederland een ramp, crisis of ander ernstig incident is, is het belangrijk dat u snel weet wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Crisis.nl is dé overheidswebsite waar u terecht kunt voor betrouwbare informatie over rampen, crises en andere ernstige incidenten. Crisis.nl biedt ook uitgebreide informatie over hoe u zich voorbereidt op deze situaties.

Alle informatie op één plek

In Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen. Op crisis.nl vindt u alle crisisinformatie van de overheid op één plek.

Voorbereiden op een noodsituatie

Welke spullen moet u in huis hebben als noodpakket? En wat moet u doen als er een ramp gebeurt? Op crisis.nl leest u hoe u zich kunt voorbereiden op een noodsituatie. Op de site staat uitgebreide informatie over verschillende noodsituaties. Zo lees u bijvoorbeeld hoe u zich kunt voorbereiden op een stroomstoring, een overstroming, een extreme hittegolf of een epidemie.

Informatie tijdens een noodsituatie

Als er daadwerkelijk iets gebeurt, kan de overheid crisis.nl inzetten om informatie te geven over deze crisis. In die situaties vindt u er betrouwbare informatie en duidelijke instructies over wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Deze informatie is rechtstreeks afkomstig van de overheid. Zo is crisis.nl een centrale plek voor betrouwbare informatie vóór en tijdens een noodsituatie.